Menu
Erdőkürt

Meghívó egy különleges és örömteli eseményre: 25 évesek vagyunk!

Negyed évszázad kemény munkája meghozta gyümölcseit. 44 gyermekváró otthonba költözhettek be rászoruló fiatal magyar családok, ahová a már meglévő gyermekekhez 50 kis csemete született és 10 unoka is. 

Erdőkürtön, egy csodálatos Nógrád megyei kis faluban, ünnepélyes kapavágással indítjuk útjára legújabb otthonteremtési programunkat. Itthon legyél Otthon, gyere Haza!

Alapítványunk 10 telek felajánlást kapott az Önkormányzattól,Szebenszkiné, Palik Katalin polgár-mester Asszony vezetésével. Célunk, hogy fiatalokat “csábítsunk” a kisebb településekre, ahol saját tulajdonú gyermekváró otthonhoz juthatnak a Házat – Hazát Alapítvány eddigi feltételrendszerének meg-felelően, ezzel is segítve a település fenntartható fejlődését. A www.hazathazat.hu és www.hazathazat.com  honlapokon teljes körű információ áll minden érdeklődő rendelkezésére alapítványunkról.

Két felépítendő gyermekváró otthon már gazdára talált a Családkiválasztó Tanács döntésének értelmében.

Az egyik egy informatikus-építész házaspár 2 gyönyörű gyermekkel, a másik pedig egy frissen házasodott, 3 gyermeket tervező fiatal pár, ahol a férfi Kállón kapott rendőri állást, pár km-re Erdőkürttől.

Várhatóan a harmadik család egy nagycsalád lesz, akik nevelőszülői szolgálatot is vállalnak.

Az ünnepi rendezvények ideje: 2017. április 29.-én 9 órától Családi Nap 2017. április 29 – én 14 órától Házat–Hazát Alapítványi ünnepség

Helyszíne: Erdőkürt, Önkormányzat kertje

Erdőkürt Családi Napot rendez, a kis forgatagra és a helyi a termelők portékáinak megtekintésére van lehetőség és ha kedvük tartja, vásárolhatnak az egészséges termékekből.

Szeretettel várja Erdőkürt a családosokat.

A Házat Hazát Alapítvány programja

Fővédnök: Lezsák Sándor a Parlament alelnöke, a
Házat – Hazát Alapítvány
Alapítója

  • 14 h – 15 h A Szent Korona hiteles másolatának megtekintése az Önkormányzat kertjében. A Szent Koronát bemutatja: vitéz lovag Mireisz Tibor, a Szent Korona Társaság hadnagya Erdőkürt óvodásai köszöntik a Szent Koronát.
  • 15 h – 16 h  Erdőkürt polgármester Asszony, Szebenszkiné Palik Katalin köszönti a vendégeket. Ezt követően a Házat-Hazát Alapítvány 25 éves tevékenységének rövid méltatása.Megemlékeznek: Bíró Zoltán a Lakitelek Alapítvány Kuratóriumának elnöke prof. Kellermayer Miklós dr.  a Házat Hazát Alapítvány Kuratóriumának elnöke Lőrincz Kálmán, az Alapítvány megálmodója, működtető igazgatója
  • 16 h – 17 h  A Szent Korona hiteles másolatának vezetésével a Házat-Hazát Alapítvány vendégei átvonulnak a kétgyermekes informatikus építész család leendő otthonához, ahol az első kapavágással útjára indul gyermekváró otthonuk építése, amit megszentel Beer Miklós a váci Egyházmegye püspöke, majd ugyancsak a Szent Korona kíséretében indul tovább a menet a fiatal rendőr házaspár telkéhez a kapavágásra és a püspöki áldásra.
Erdőkürtön felépítendő otthonok KENDER-rel kombinált gyorstechnológiájú HÁZAK lesznek, melyek energiaigénye – példaértékű- igen kedvezőek, A++ energiatakarékosak.

Pezsgős köszöntőt mond Lőrincz Kálmán a Házat-Hazát Alapítvány igazgatója.

Az ünnepségen közreműködik: 
Dévai Nagy Kamilla, Liszt Ferenc díjas érdemes énekművész  

Mindenkit szeretettel vár Erdőkürt és a Házat-Hazát Alapítvány vezetősége és segítő csapata!

Lőrincz Kálmán
Házat-Hazát Alapítvány
igazgató

Megjegyzés:

Kérjük, szíveskedjenek 2017. április 26 – án, szerda estig a mathegizella1@gmail.com email címre elérhetőséggel (név, telefon, email) visszajelezni, hogy tudjuk, hányan érkeznek a de.-i és a du.-i ünnepségre!
Erdőkürt megközelíthető: autóval az M3-on Aszódtól északra 15-20 km, vonattal, vagy autóbusszal is elérhető, kb. 1 órán belül.

Hozzászólás

Hozzászólás

Share this Post!

About the Author : Lőrincz Kálmán


0 Comment

Related post

  TOP